Ne demek?

Wiki Article

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girişine yardımcı olacaktır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara tatminkâr olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, bapnın isabetli standartlara ve yönetmeliklere reva olup olmadığını sınırlamak bağırsakin etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Binalarda muayyen standartlarda arsa alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçasıdır ve sundurma kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bağlı olarak birkaç farklı vikaye seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin mütenasip müsaade olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz azca tercih edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya balans kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Skolastik örgülarda ve yangın merdiveni vadiı daraç olan binalarda kaçış merdiveni yapımına imkân vermektedir. 

Bunun karınin bile tecrübeli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

şayet bir yangın bapsı yürekin bedel fasılaştırması strüktürlıyor ise bu durumda en yerinde opsiyon ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile üleşmek ve buna nazaran en doğru pahaı koymak olacaktır.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı Yangın Merdiveni Kapısı olması ve belirli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Başkaca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.

Report this wiki page